Knitting socks – again!

Plain socks

Sock in progess!

Plain socks

Jag vill så gärna kunna sticka sockor, men det har länge varit superläskigt för mig! Denna strumpa påbörjade jag någon gång förra året, och stickade fram till hälen innan den hamnade längst ner i en korg. Nu tog jag äntligen mod till mig och stickade klart den, med både häl och tå! 🙂 Oj, vad stolt jag känner mig – det var ju inte så farligt!

Kan verkligen rekommendera boken “Getting started knitting socks” av Ann Budd, som har jättebra steg-för-steg-instruktioner.

 

Snopet nog tog mitt nystan slut efter halva andra sockan, och nu är det ju långhelg och garnaffärsstängt. Suck!

 

***

 

I really want to be able to knit socks, but it’s long been something really scary for me! This sock I started sometime last year, and knitted to the heel before it ended up in a basket somewhere. Now I suddenly gathered the courage and finished it, with both heel and toe! 🙂 Wow, I feel so proud – it wasn’t so bad, really!

 

I can really recommend the book “Getting started knitting socks” by Ann Budd, which have great step-by-step instructions.

 

Of course I ran out of yarn after half the second sock, and now it’s long weekend and yarn shops are closed. Sigh!

10 thoughts on “Knitting socks – again!

  1. 4U2! says:

    Jag vågar mig inte på sockor eller sånt som kräver strumpstickor … och följa mönster, det hoppas jag lära mig ngn gång! Fint garn!

  2. riotyarn says:

    Du borde testa att sticka sockor nerifrån och upp. Då slipper du irritationen att garnet tar slut. Stickade sockor får man aldrig för många av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *