Pomp of flowers shawl

Shawl

Shawl

Shawl

Pomp of flowers är ett alldeles nysläppt mönster som jag inte kunde låta bli! Konstruktionen är intressant – början stickas i sidled innan man plockar upp maskor för den mer avancerade spetsdelen. Är dessutom superförtjust i den milda färgen jag hittade (Drops Alpaca).

Tyvärr är jag inte kompis med förkortade varv, och trots alla tips jag läst här och var får jag det inte jämnt och fint (se vid markören på bild två)… Grr! Någon som har några idéer?

 

***

 

Pomp of flowers is a new pattern that I couldn’t resist! The construction is interesting – the first part is knit sideways, before you pick up stitches for the more advanced lace part. I really love the mild colour I found! (Drops Alpaca)

Unfortunately short rows are not my friend, and despite reading many tips I just can’t make it look good (at the marker on pic two)… Grr! Any ideas?

2 thoughts on “Pomp of flowers shawl

  1. Fiff says:

    Spännande! Färgen ser lite ovanlig o superfin ut. Och ja, det är klart jag ska sälja min filt…jag har ju liksom ingen bebis liggande här hemma 😉 hihi. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *