Scrappy crochet blanket #2

Look, it’s growing!

IMG_7656 copy

 

IMG_7654 copy

 

IMG_7655 copy
Sitting down crocheting a flower, and suddenly you made three! ^.^
They might look more like stars when they’re stretched, though.
I’m not sure how big it’s going to be! It’s for a sofa in our livingroom, anyway. 🙂
Some of you may have been thinking that I seem to have alot of time for crafting lately!
Well, the truth is – I do!
I’ve been in law school for over 2 years, until January when I decided that I needed a break. I have issues with depression and panic anxiety, and this autumn and winter has been absolutely terrible. Right now I’m spending my time at home, trying to find myself again. The plan is to find myself a job around spring – I really don’t know if I want to go back to studying law, or something else. I feel a bit lost! 🙂

Fortunately I have knitting, crocheting, my blog and my lovely readers! 😀 Thank you!

 

***

 

Man sätter sig och virkar en blomma, och plötsligt har man gjort tre! ^.^

Risken finns dock att de kommer se ut som stjärnor när man blockar ut dem.

Jag är inte säker på hur stor jag ska göra den! Den är tänkt för en av sofforna i vardagsrummet, i alla fall. 🙂

Några av er har kanske tänkt att jag verkar ha mycket tid över till mitt handarbetande det senaste!
Sanningen är att det har jag!
Jag har studerat juridik i över två år, ända tills januari när jag bestämde mig för att jag behövde en paus. Jag har problem med depression och panikångest, och denna höst/vinter har varit riktigt svår. Just nu spenderar jag min mesta tid hemma och försöker hitta mig själv igen. Planen är att hitta ett jobb nu till våren – jag vet verkligen inte om jag vill fortsätta med juridiken, eller någonting annat. Man känner sig lite vilsen! 🙂
Tur att jag har stickning, virkning, bloggen och mina härliga läsare! 😀 Tack!

Posted

in

,

by

Tags:

Comments

10 responses to “Scrappy crochet blanket #2”

 1. Sofia-Sobeide avatar

  Så fin den ser ut att bli! Passligt stora motiv för restgarn 🙂

  Jag har under hela min studietid haft perioder då allting känts väldigt jobbigt. Varit helt säker på att jag inte orkar och det är fel väg för mig. Jag har kämpat på i 7år nu och ångrar att jag inte bytte riktning då jag första gången hade sådana känslor. Nu har jag i princip bara min slutuppsats kvar så nu finns det ingen återvändo längre. Men vill jag jobba som lärare (som jag alltså studerar till) nej inte egentligen :D…

 2. Christel Wijk avatar

  Vilka jättefina blommor du virkat. Hela din blogg är så söt och personlig. Hoppas att du blir fri från din panikångest. Ha det bra. /Christel

 3. Debi Y. avatar

  It’s looking pretty so far. I hope you feel better and find what you want to do. 🙂

 4. Maritas Maskor avatar

  Jättehärliga blommor! De kommer att lysa upp ditt rum sedan 🙂
  Och angående livet, så är det inte alltid så lätt precis…
  Hoppas att du får lite paus nu och att saker får tid att falla på plats. Säkert är i allafall att stickning och virkning är en av de bästa sysselsättningarna under tiden 🙂
  Varma kramar från Marita

 5. Emilia avatar

  Åh vilken härlig virkning!

 6. Grateful4Crochet avatar

  Taking a break sounds like a smart thing to do. And you are clearly very smart, as well as super talented, craftwise.
  I did the same thing halfway through my degree, took a whole year off, and for me it really helped, taking such a big chunk off in the middle of studying helped me to crystalllize if it was what I really wanted to do, and for me, it was. Good luck with your journey, and hurrah for crafting, its such a lovely nurturing happy thing to do.
  And looking at your beautiful creations always males me happy!!
  Take care, and look after yourself, be very very kind to yourself
  xx

 7. WildflowerWool avatar

  Good for you for taking some time for yourself when you need it 🙂
  Blanket is wonderful!

 8. Fiff avatar

  Bra jobbat! O då menar jag främst pausen (men även filten):-)
  Jag har ju själv panikångest, som jag nästan han jobbat bort. Och det viktigaste är att sakta ner och acceptera att man har det. Det är först då man blir av med det! Jag har sagt till en bekant som har svåra panikattacker att hon måste sluta låtsas som att det inte finns, för det blir bara värre.
  Så du har tagit det första och viktigaste steget! Heja dig!
  Du vet var jag finns om du vill prata ♥

 9. anli avatar

  Vilka fantastiska färger. Och heja dig som är stark och pausar när det behövs. Jag lider också av panikångest (och några bråkiga fobier) och tänker att det verkligen är viktigt att känna in kropp och huvud och ta det lugnt. Min ångest blir alltid värre när jag stressar eller utsätts för mycket press, särskilt om jag gör säker som jag inte känner är helt rätt för mig. Handarbeta på du, jag tror att det är fantastisk terapi.
  Kram!

 10. Just-Do avatar

  Sorry to hear you are suffering. Maybe very wise to take a break. I hope you feel well soon. The blanket is going to be wonderfull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *