FO: Hot Pink Bolero

Hot pink bolero
 
Hot pink bolero
 
Hot pink bolero
 
Yarn!
 
Phew, what a week!
Now we’ve sold our apartment, and contracts have been signed. Unfortunately we didn’t get back the money we paid for it four years ago, but it was either this or bothering with renovating the old bathroom ourselves, before trying to sell again. Now I really hope I can get this out of my mind and finally sleep properly!
 
Here’s a lacy bolero I finished this summer – unfortunately there won’t be any modeled pics. Guess why? It’s too small for me, grr! I can get it on, but it’s too tight around the armhole. Really disappointing! Normally it fits really well with size L knitted cardigans/sweaters on my size XL, but I forgot that this was cotton and wouldn’t be as stretchy. Also, since it’s knitted in pieces, you can’t try it on as you go. Everything should be knitted top down, I say!
 
The pattern is a free Drops one, and is actually quite nice once you realize that it’s quicker work if you change the “slip 1, k2tog, psso” into a k3tbl – it does the same, it’s one moment instead of three, and to me looks better since you’re not distorting and pulling the stitches so much.
I finished this in 5 days. In the hope it’ll fit later, since I’m currently loosing some weight, I’ll put this away for now. Otherwise, it’ll be a nice gift for someone, I guess. 🙂
 
***
 
Puh, vilken vecka!
Nu har vi sålt vår lägenhet, och köpekontrakt har skrivits. Tyvärr fick vi inte tillbaka de pengar vi lade på den för det fyra år sedan, men det var antingen detta eller att stå med renovering av det gamla badrummet själva, innan vi försöker sälja igen. Nu hoppas jag verkligen att jag kan få detta ur huvudet och kanske sova ordentligt!
 
Här är en spetsbolero jag avslutade i somras – tyvärr kommer det inte att bli några modellerade bilder. Gissa varför? Den är för liten för mig, grr! Jag kan få på den, men den sitter för hårt runt ärmhålet. Verkligen frustrerande! Normalt passar det riktigt bra med storlek L på stickade koftor/tröjor till min storlek XL, men jag glömde att det var bomull och inte skulle vara så elastiskt. Dessutom, eftersom den är stickad i separata stycken, kan du inte prova allt eftersom. Hurra för uppifrån och ner samt sömlöst, säger jag!
 
Mönstret är en gratis Drops-mönster, och är faktiskt ganska trevligt när du insett att det är snabbare stickning om du ändrar “lyft 1, 2 rm tills, drag den lyfta m” till “3 ihop genom bakre maskbågen” – det ser likadant ut, det är ett moment istället för tre, och ser enligt mig bättre ut eftersom du inte misshandlar och drar i maskorna så mycket.
Jag stickade klart den på 5 dagar. I hopp den kommer passa senare, eftersom jag just nu tappar en del i vikt, så lägger jag undan den för stunden. Annars kommer det att bli en fin present till någon, antar jag. 🙂

Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

3 responses to “FO: Hot Pink Bolero”

 1. Maria avatar

  Jättesöt! Synd att den inte passade men jag håller tummarna för att den gör det snart!

  Jag valde faktiskt mellan Nanook och Levenwick så det får nog bli Levenwick nästa gång. Great minds think alike! 🙂

  Tack så mycket! Kul att du tycker om min Lotus!

 2. Cecilia avatar

  Läcker färg och trevligt mönster! Snopet att den blev i minsta laget!
  Vi håller på och säljer sommarstugan, djäkla marknad att vara seeeeg… Nä, som du säger, man får skaka det av sig, räkna förlusten till den månatliga hyran, eller något!

 3. Hedvig avatar

  Snygg! Fast jag blir galen på Drops Muskat, tycker bara det delar sig och krånglar hela tiden. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *