Socks!

Red Dwarf socks

Red Dwarf socks

Red Dwarf socks

Red Dwarf socks

Busan

Look at this yummy blue color – isn’t it wonderful?

I’ve started five (!) new project all in the last few days. Shame on me! I’ll blame it on that the last week has been really rough. And I like them all so much that it’s difficult to choose which one I want to work on right now! Right now these socks is taking the lead.

I’m not the most avid sock crafter – I’ve only finished 3½ pair. These colorful crocheted ones was first, then came the Happy socks, the Candi Wrappers and the lonely Cadence, still waiting for it’s partner.

I’m suffering from severe One Sock Syndrome. I’ve got two tips for those of you who are like me! First one – when working the first sock, make sure to just start the second sock already in the beginning. Work the cuff or the toes, and put it aside for later. It’ll be so much easier to continue with it after sock one if you’re already cast on and ready to go! The second tip is as you can see above to work them both at the same time.

I’m really looking forward to wear these this winter! (Busan is liking them too!)

***

Titta på denna härliga blå färg – är den inte fantastisk?

Jag har startat fem (!) nya project bara under de senaste dagarna. Fy på mig! Jag skyller på att den senaste veckan har varit riktigt tuff. Och jag tycker om dem alla så mycket att det är svårt att välja vilket jag ska sätta mig med! Just nu är det dessa sockarna som tar ledningen.

Jag är inte den mest intensiva sockmänniskan – jag har bara avslutat 3½ par totalt. Dessa färgglada virkade var först ut, sedan kom Happy socks, Candi Wrappers och ensamma Cadence, som fortfarande väntar på sin partner.

Jag lider av allvarligt One Sock Syndrome. Jag har två tips för de av er som har det likadant! Först och främst – medan du stickar första sockan, se till att bara börja lite på socka två ganska tidigt i stickningen. Sticka resåren eller tårna, och lägg undan den till senare. Det kommer vara så mycket lättare att fortsätta när socka ett är klar, om du redan har lagt upp och är redo med en gång! Andra tipset är som ni ser här ovan att sticka dem båda på samma gång.

Jag ser verkligen fram emot att använda dessa i vinter! (Busan gillar dem också!)


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

4 responses to “Socks!”

 1. Catarina Lindsten avatar

  Jag håller med dig. Jag tycker också att den färgen är helt underbar 🙂

 2. Monita avatar

  Underbar färg! Jag stickar alltid mina sockar 2-at-a-time för annars blir inte andra sockan gjord. 🙂

 3. Annika GW avatar

  Så smart att sticka båda på samma gång och du börjar från tårna. Men hur gör man när man stickar så? / Annika

 4. Emilia avatar

  Vilken härlig färg till sockar – smart att sticka båda samtidigt! Och så får man börja på flera projekt samtidigt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *