FO: Great weekend mitts

Wow, I am sooo tired… We’re renovating our bathroom at home right now, and it really is a bitch! I’ve got no problem showering in the gym for a while – a good reason to get my but over there – but to be on standby all the time for the workers to shop up, and to have strangers in your home all day? It’s exhausting! Now we’ve discovered that the floor isn’t leaning the way it should, and we’re waiting for a response on that. I feel like such a mess! Thank heaven for crafting, right?

Here are the mitts that I brought with me to Rome last month, all finished. You can find the free pattern here – simple but satisfying! I would’ve liked them to be a bit more snug around the wrists though. The yarn is Drops Baby Alpaca (beige, held double), and the multicolored comes from Nerd Girl Yarns.

Right now I’m crocheting on a blanket, trying to decrease my big stash of Drops Muskat. It’s actually progressing very quickly, I’m already on square number 44! Hang on for some photos in my next post. 🙂

***

Wow, jag är sååå trött… Vi renoverar badrummet hemma just nu, och det är verkligen tufft! Jag har inga problem med att duscha på gymmet – en bra anledning att pallra sig dit! – men att stå på standby för hantverkare hela tiden, och att ha främlingar i sitt hem? Utmattande! Nu har vi upptäckt att fallet på golvet inte är bra, och väntar på respons på detta, för det duger minsann inte. Jag känner mig jätterörig just nu! Tack och lov för handarbete, inte sant?

Här kommer torgvantarna som jag tog med på resan till rom förra månaden, alldeles klara. Du kan hitta mönstret gratis här (på engelska) – enkelt men tillfredsställande! Jag hade dock velat ha dem aningen mer åtsittande kring handledarna. Garnet är Drops Baby Alpaca (beige, dubbelt garn), och det flerfärgade kommer från Nerd Girl Yarns.

Just nu virkar jag på en filt – försöker använda upp lite av mitt Drops Muskat-förråd som jag har samlat på mig. Det går faktiskt riktigt fort fram; jag är redan på ruta nummer 44! Häng kvar för lite bilder i nästa inlägg! 🙂

Great Weekend Mitts

Great Weekend Mitts

Great Weekend Mitts

Great Weekend Mitts

Great Weekend Mitts


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 responses to “FO: Great weekend mitts”

 1. Fiff avatar

  Fint med ränderna!
  Ja, det e pest att renovera. Särskilt kök och badrum! Är så glad att jag har en man som fixar nästan allt själv, så man slipper förlita sig på seriösa eller mindre seriösa hantverkar… Hoppas det går snabbt med bygget nu!

 2. Emilia avatar

  Så snygga – härliga ränder!

 3. Maritas Maskor avatar

  De är superfina!! Och ränderna är riktiga Yarn-madness-färger 🙂

 4. Annas röda stol avatar

  Jättesnygga!!! Härliga färger och jag använder nästan jämt torgvantar. Ha en bra kväll. /Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *