What is a mystery KAL? (Vad är en mysteriestickning?)

What is a mystery KAL, by the way?

A mystery knit means that you receive the pattern through a number of clues over a certain time frame – in my mystery there are 4 clues over 2 weeks. That means that you don’t know before and meanwhile knitting, what you’re getting in the end. Exciting, I think! (Even if it means that you might not actually like the end result, hah!)

KAL is short for knit-along, meaning that many knit the same pattern at the same time, while sharing photos and thoughts on pattern, yarn, knitting and other important things.

There’s quite a number of people hanging around the Ravelry group and discussing yarn for this, and an absolutely ridiculous amount have downloaded the pattern. Join in!

You can find the pattern here, and the forum here.

 

***

 

Vad är en mysteriestickning, förresten?

Mysteriestickningen innebär oftast att du får mönstret utportionerat i ett antal ledtrådar under en viss tid – i mitt mysterium blir det 4 ledtrådar under 2 veckor. Du vet alltså inte hur slutresultatet blir innan och medans du stickar. Spännande, tycker jag! (Även om man såklart också får riskera att man inte tycker om vad man kommer fram till i slutet!)

KAL är en förkortning för knit-along, vilket innebär att många stickar ett mönster samtidigt, och dela bilder/tankar om mönstret, garnet, stickningen och andra viktiga saker.

Det är ganska många som hänger på forumet i min Ravelry-grupp och diskuterar garn, och det är löjligt många som har laddat ner mönstret. I forumet har jag numera även gjort en tråd för svenskarna att diskutera i – jag tänkte att alla kanske inte vill eller vågar skriva på engelska! Häng på!

Mönstret hittar du här, och forumet här.

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *