FO: Hopp

Hopp

 

Here we go then! The third installation in my Tied together collection is finished. Damn, it was a struggle to finally get this right! After the initial battle there still was some tweaking to do, and not to mention to write the pattern. Phew! This design is a bit more intricate than what I normally come up with. But, it’s fun knit! I’ve decided to call it Hopp, which means “hope” in Swedish!

Imagine my frustration when I was blocking this, and noticed that the skein I used for the bottom part of the body was considerably darker than the other skeins. Ugh! But, it’s not that easy to notice if you don’t know about it. No way that I’m ripping this out again! 🙂

The yarn, by the way, is Madeline Tosh Vintage in colorway Lapiz – absolutely gorgeous!

Why on earth is there a buttoned cardigan in the Tied trio then? It comes with instructions for a tied version as well, as you can see in one of the photos! Buttons is just my own personal preference. ^.^
The test knit of the pattern has just started, and should be finished in late October – I can’t wait to share this with you!
(I still need testers in size 3X and 4X, so have a look here if you’re interested!)

Of course I need to make a small version of this! I’ve already dug out a skein in my stash and started!

***

 

Då så! Den tredje delen i min kollektion Tied Together är klar. Jösses, vilken kamp för att äntligen  få ordning på detta! Efter den första striden var det fortfarande en del justeringar att göra, för att inte nämna att faktiskt skriva mönstret. Pust! Denna modellen är lite mer invecklad än vad jag normalt hittar på. Men, det är rolig stickning. Jag har bestämt mig för att kalla den för Hopp!

Ni kan tänka er hur frustrerade jag blev när jag blockade denna, och märkte att härvan jag använde för den nedre delen av kroppen var betydligt mörkare än de andra. Gah! Men, det märks inte så tydligt om man inte vet om det. Inte en chans att jag repar upp igen! 🙂

Garnet, för övrigt, är Madeline Tosh Vintage i färgen Lapiz – helt underbar!

Varför i hela friden är det ett knäppt kofta i Tied together då? Mönstret kommer med instruktioner för en knyten version också, som ni kan se på en av bilderna! Knappar är bara min egen personliga preferens. ^. ^
Teststickningen av mönstret  har precis börjat, och ska vara klar i slutet av oktober – jag kan inte vänta med att få dela detta med er!
(Jag behöver fortfarande teststickare i storlek 3XL och 4XL, så ta en titt här om du är intresserad!)

Självklart måste jag göra en liten version av den här! Jag har redan letat fram ett nystan och satt igång!


Posted

in

, , , , ,

by

Tags:

Comments

6 responses to “FO: Hopp”

 1. Annika GW avatar

  Hopp! det var ett roligt namn. Jättefint mönster instickat. Speciellt på bakstycket en fin detalj. / Annika

 2. Viffla avatar

  Wow, den är så himla fin! Och du med!

 3. marremorr avatar

  Såå fiiin!! Längtar tills mönstret kommer ut (förhoppningsvis på svenska..)! Den vill jag gärna sticka!=0))

 4. Catarina avatar

  Åhhh….. så snygg och färgen är helt fantastisk!!!!

 5. Saraspyssel avatar

  Åh, den här gillade jag massor!!!

 6. Fiff avatar

  Mycket snygg! Och så välmatchad du är med dina kläder 🙂
  Som svar på följar-frågan så läser jag bloggar från min blogglista i startmenyn på blogger, och inte från bloggens blogglista. Men det är ju himla skumt att uppdateringen stämmer i bloggen men inte i menyn, det är ju samma adress som är inlagd! Knas-blogger! Men nu ska det va rätt iaf 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *