FO: Alessa hat

Alessa hat test knit

Alessa hat test knit

 

Denna mössa med flätor är en teststickning för den härliga designern SylviKnits. Hon håller en KAL (på engelska) för Alessa-kollektionen i sin Ravelry grupp just nu, så klicka dig över hit för att kolla upp det! Mönstret är riktigt välskrivet och professionellt, och framför allt brättet på mössan är himlans snyggt! Detta är en av årets handgjorda julklappar från min sida. 🙂

Jag använde Drops Andes här, eftersom jag hade det hemma… någon som jag inte skulle rekommendera dock. Garnet är för hårt tvinnat för att passa detta mönster, och det var tungt för händerna att tvinga in det i flätorna. Mössan skulle sett bättre ut i ett mjukare garn – kanske en tjock alpacka!

 

***

 

This cabled hat was a test knit for the lovely designer SylviKnits. She’s holding a KAL for the collection in her Ravelry group right now, so head over here to check it out! The pattern is really well written and professional, and I absolutely love the brim! This is one of this year’s handmade Christmas gifts from my side. 🙂

I used Drops Andes for mine, which I wouldn’t recommend though. It’s plied to tightly for this pattern, and it was very hard on the hands to work with and wring into cables. It would definitely look better with a softer yarn – perhaps a thick alpaca!


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

3 responses to “FO: Alessa hat”

 1. Fiff avatar

  Det var en riktigt snygg mössa! Snygg färg också.

 2. Emilia avatar

  Väldigt snygg!

 3. Maritas Maskor avatar

  Vilken fin mössa! Den passar dig verkligen jättefint!
  God jul Madeleine! Ha riktigt sköna dagar nu med extra mycket stickning!!
  Kram Marita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *