FO: Juveler

Juveler

Så, regnet har verkligen öst ner den senaste veckan, men emelllan skurarna lyckades jag ta mig upp i skogen och ta lite foton på min nya kofta!


So, the rain has been pouring down the past week, but in between the showers I managed to head up into the woods and take some photos of my new cardigan!

Juveler

Det självrandande garnet är Noro Silk Garden, färg nr 326.  Jag är förvånansvärt nöjd med tyget denna gång – Silk Garden r bra mycket trevligare än Noro Kureyon. Detta är vuxenvarianten av min barnkofta Juvel – enda skillnaden är att kanterna här är i mosstickning. För att matcha texturen i Noro-garnet något så när, så valde jag Svarta Fåret Raggsocksgarn till de vita kanterna.


The self striping yarn is Noro Silk Garden, colorway 236. I’m surprisingly happy with the fabric this time – Silk Garden are much more pleasant than Noro Kureyon. This is the adult version of my baby cardigan Juvel – the only difference is that here the edgings are in seed stitch. To somewhat match the texture of the Noro yarn, I chose Svarta Fåret Raggsocksgarn for the white edgings.

Juveler

Koftan stickas sömlöst uppifrån och ner, och är helt öppen framtill – ett bra komplement till fina sommartoppar och klänningar, tror jag! Nu teststickas mönstret i min Ravelrygrupp, och kommer vara klart i juni. 🙂


The cardigan is knitted seamless and top down, and is open in the front – a good complement to nice summer tops and dresses, I think! Now the pattern is being test knitted in my Ravelrygroup, and will be finished in June. 🙂

Juveler


by

Tags:

Comments

3 responses to “FO: Juveler”

  1. Emilia avatar

    Jättefin – snygga ränder till det vita!

  2. marremorr avatar

    Så fin! Ser fram emot när mönstret släpps!=0)

  3. […] mönster Juveler är nu färdigt och finns tillgängligt på engelska! Du kan läsa mer här, här, eller på […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *