Grytlappsdags igen (Stash bust #11)

Ser ut som att jag glömde bort länken till mönstret i min senaste post – det kan du hitta här. Så fort som jag gjorde klart den första, vilket jag gjorde under en kväll, så startade jag en andra (och varför inte en tredje?)

Riktigt snabb och enkel; du börjar med en kedja luftmaskor – längden kommer vara det diagonala måttet på din grytlapp. Du virkar fastmaskor upp längst ena sidan av kedjan, och ner längst den andra, och fortsätter sedan virka fastmaskor runt i en spiral. När du kan vika sidorna så att de möts, är det dags att göra en ögla och sy ihop öppningen! 🙂


Looks like I forgot to add the link to the pot holder pattern in my last post – you can find it here. As soon as I finished the first one, which I did in one evening, I started a second one. (And why not a third one, too?)

Really quick and easy; you start with a series of chains – the length of it will be the diagonal measurement of your pot holder. You single crochet up one side of the chain, and down the other, and then continue with single crochet around in a spiral. When you can fold it and make the two sides meet, you’re ready to make a hank and seem the opening closed! 🙂

Grytlapp

Grytlapp

Grytlapp

Grytlapp

Grytlapp

Grytlapp

Grytlapp

Grytlapp

Grytlapp


Posted

in

, , ,

by

Comments

2 responses to “Grytlappsdags igen (Stash bust #11)”

  1. Fiff avatar

    Men åh, vad snygga! Jag tycker det är sååå tråkigt att virka grytlappar, så jag beundrar verkligen dina! Det krävs ju en hel del tålamod till denna variant också. De måste va superbra!

  2. Annika GW avatar

    Vilket smart sätt att virka på! Det ska jag testa någon gång! / Annika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *