FO: TTL mystery shawl

TTL mystery shawl

Pattern: Through the loops mystery shawl 2013, a.k.a. “Germinate”
Yarn: Noro Silk Garden Sock (multicolor), Cascade Heritage (white), Colinette Jitterbug (yellow)
Needles: 3.5 mm
Project time: 1 year! 🙂 (Post #1, post #2)
Ravelry project page

 

Äntligen! 🙂 Lade upp för denna mysteriesjal när den släpptes förra sommaren, men hamnade på efterkälken redan på andra ledtråden. Efter det har det blivit stickat lite då och då. Efter den evighetslånga avmaskningen är den äntligen färdig, blockad och fotograferad!

Jag är riktigt nöjd med den som sjal, dock inte lika mycket med själva mysteriet. En bra mysteriesjal bör ha något nytt och spännande i varje ledtråd, och inte bara repetera ränder, spets… ränder spets… Nej, det är jag lite besviken över! Men, mycket nöjd i slutändan, och även med hur färgerna blev tillsammans. Man kan knappt se att den sista spetssektionen är stickad i ett annat gult garn än det övriga!


Finally! 🙂 Cast on for this mystery shawl when it was released last summer, but fell behind when working the second clue. After that, it’s been on and off, working a bit now and then. After a never ending picot BO it is finally finished, blocked and photographed!

I’m super happy with it as a shawl, not so much with the mystery itself. A good mystery shawl should have something new happening each clue, not just repeating stripes, lace… stripes, lace… Nope, a bit disappointed by that! But, in the end, very pleased with it, and how the colors worked out together! You can barely see that the last lace section is worked in a different yellow yarn!

TTL mystery shawl

TTL mystery shawl

DSC03283 copy

TTL mystery shawl

DSC03242 copy


Posted

in

, , , , ,

by

Tags:

Comments

4 responses to “FO: TTL mystery shawl”

 1. Debi Y. avatar

  Hi Madeleine. Your new shawl is lovely – and I have to say that you take beautiful pictures. Have a good day. 🙂

 2. lilirious avatar

  beautiful as always! 😀

 3. Fiff avatar

  Åh, vad fin! Härlig!

 4. Emilia avatar

  Supersnygg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *