Follow your arrow shawl – clue 1

Medan den gulgröna sjalen kanske inte var det mest fantastiska mysteriet, så var verkligen Ysoldas “Follow your arrow” ett fantastiskt sådant! Här händer det verkligen något nytt och spännande med varje ledtråd, och vilken rolig idé med två alternativ varje gång! Lite synd att jag inte var med från början.

Nu fuskar jag istället, och stickar efter samma modell som den här fina versionen.
Det tog mig ett bra tag att välja garn dock – jag ville gärna använda något som jag redan hade hemma. Lite rosabeige Drops Fabel kanske? Prövade med rosa, men det blev lite väl rosa alltihop… nej, då prövar vi med vitt istället. Fint, men trodde nog att Fabelgarnet skulle vare lite mer melerat och lite mindre randigt… Nej, då sparar jag det till något annat. Ganska frustrerande – hittade jag en färgkombination jag tyckte om, så skilde det sig för mycket i garntjocklek.

I slutändan stickar jag med Colinette Jitterbug – den turkosa heter Elephant’s daydream, och den lila heter Florentino. Var inte helt säker på kombon från början – mitt tips är att inte klippa tråden mellan sektionerna så länge man är osäker, utan bara se till att lämna garn nog till två ändar i kanten när man byter färg, tills man känner sig säker på att man valt rätt. Nu är jag äntligen nöjd och redo att gå vidare! 🙂


While the yellow green shawl wasn’t the best mystery, Ysolda’s “Follow your arrow” was an excellent one! Here we really get something new and exciting with each clue, and what a great idea with two options each time! Too bad that I didn’t  join in from the start.

Now I’m cheating instead, knitting after the same model as this beautiful version.
Took me a long while to choose yarn though – I really wanted to use something I had at home. Some pink-beige Drops Fabel maybe? Tried it with pink, but that was just too pink… nope, tried it with white. Nice, but the Fabel was too stripey. No, I’ll save that for something else. Pretty frustrating – if I found a color combo I liked, the yarn thickness was off.

In the end I’m using Colinette Jitterbug – the turquoise is Elephant’s Daydream, and the purple is Florentino. Wasn’t sure about the combo at first – my tip is to not cut the yarn in clue 1, instead leaving enough for two ends at the edge when changing color, until you’re sure about the colors. Now I’m finally happy and ready to move on! 🙂

Shawl

Shawl

Shawl

Shawl

Shawl

Shawl

Shawl

Shawl


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

One response to “Follow your arrow shawl – clue 1”

  1. […] ledtråden av Ysoldas mysteriesjal är färdig, och det är även jag – renovering suger verkligen musten ur en, och allting tar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *