FO: Sommar cardi

Sommar

En vit bomullskofta har blivit klar, lagom till sommaren! Denna typen av kofta är något jag använder ganska ofta, men allt vitt jag har i garderoben börjar se väldigt slitet ut… Så vilken tur att det bara tar några dagar att sticka upp en ny! 🙂


A white cotton cardigan is finished, just in time for summer! This type of cardi is something I wear often, but everything white in my wardrobe is looking pretty worn… So, such luck that it only takes a few days to make a new one! 🙂

Sommar

Stickad uppifrån och ner i ett stycke, precis som vanligt; slätstickad med enkel spets över hela ryggpartiet. Jag har knappar längst hela kanten på min, men tanken är att den ska bäras öppen eller bara knäppt i halsen – minskningarna för midjan är ganska kraftiga, för att koftan ska vara lite figursföljsam även om den bärs öppen.


Knitted from the top down in one piece, as usual; stockinette with simple lace over the whole back section. I have buttons along the whole edging on mine, but the idea is that it should be worn open or only buttoned at the neck – the decreasing at the waist is pretty heavy, to make the cardigan form flattering even if worn open.

Sommar

Denna gången testade jag ett nytt bomullsgarn (för mig); Cotton Time från Schachenmayr. Vilket härligt garn! Riktigt trevligt att sticka med, mjukt och skönt, och med ett jämnt och fint resultat. Nu gäller det bara att det håller bra efter tvätt också, men hittills är jag nöjd!


This time I tried a new (for me) cotton yarn; Cotton Time from Schachenmayr. What a great yarn! Very nice to knit with, soft and lovely, and with a good and even result. Now to see if it stands up to the washing machine, but so far I’m happy!

Sommar

Mönstret kallar jag helt enkelt för “Sommar”, och det kommer släppas gratis här på bloggen i både vuxen och liten storlek så fort det har blivit teststickat.


The pattern I simply call “Sommar” (“Summer”), and it will be published for free here on my blog in both adult and small sizes as soon as it’s been test knitted.


by

Tags:

Comments

10 responses to “FO: Sommar cardi”

 1. ~M~ avatar

  ser jättefin ut!! Just en sån man kan ha med klänning.
  och att den går att knäppa fast hela vägen ner och inte blir så öppen .

 2. marremorr avatar

  Så fiiin!!! Den vill jag sticka när mönstret blir tillgängligt! *längtar*

 3. Tina avatar
  Tina

  Jättefin!

 4. Marita avatar

  Superfin kofta!! Visst är de användbara! Så där lagom på nåt vis :)

 5. Debi Y. avatar

  It’s very pretty – and you look beautiful wearing it. Have a great weekend. 🙂

 6. Emilia avatar

  Härligt somrigt fin!

 7. Kristina avatar
  Kristina

  Behöver du teststickare? Stickar den gärna nån gång.

 8. Fiff avatar

  Så fin! Perfekt med vitt, det passar ju till allt!
  Det är himla bra med såna koftor. Jag glömmer alltid att jag har en superbra kortärmad sommarkofta…skärpning där!
  Snygg klänning du har också :-)

 9. Sarah avatar

  Den ser jättefin ut! Lagom projekt för mig.

 10. Mona avatar

  Veldig fin! Akkurat perfekt til sommerkjolen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *