Sommarsysslor och småmissar

Sommaren är ovanligt varm i Sverige! Alldeles för varmt för min del, såvida man inte har möjlighet att bada så fort lusten faller på. M och jag har såklart varit ute med segelbåten flera gånger  – det är en alldeles speciell upplevelse att vara ute på vattnet. Härligt! Tittar bara här nedan vilken stillsam och vacker utsikt vi vaknade till vid vår senaste övernattning! Kan det finnas bättre tillfällen för ett uppfriskande morgondopp?


The summer is unusually hot in Sweden! Way too hot for my, unless you can take a dip whenever you fancy. M and me have of course been out sailing several times – it’s a really special experience out on the water. Lovely! Just look below at the calm and quiet morning that awaited us after spending the night! Could there be a better moment for a refreshing morning swim?

Sailing

Sailing

De senaste dagarna har jag stickat lite lagom på sjalen Lilac Wish. Har planerat ett tag att göra mig en sjal i naturfärger, och föll för denna finfina Drops Delight med en naturvit silke/alpackablandning till spetskanten.


The past few days I’ve been knitting on the shawl Lilac Wish. I’ve been planning for a while to make a shawl in nature colors, and fell for this beautiful Drops Delight with an off white silk/alpaca blend for the lace edging.

Shawl

Fyra månader har snart gått sedan jag förlorade min älskade Busan. En tid som varit den svåraste och mest smärtsamma jag någonsin har varit med om. Saknaden är så enorm, och jag känner att en stor del av mig försvann med henne. Sorgen och alla känslor har inte lättat… Jag vet helt enkelt inte hur jag ska hantera att förlora någon som betytt så mycket för mig, en livskamrat under större delen av mitt liv. Rätt nyligen kom insikten att jag aldrig kommer att komma över förlusten och sorgen. Jag måste bara lära mig att leva med den, trots den, och minnas den fina historia vi delar.


Four months have soon passed since I lost my beloved Busan. A time that has been the most difficult and painful of my life. The loss and longing is so vast, and I feel that a huge part of me disappeared with her. The sorrow and the feelings are not letting go. I simply don’t know how to handle loosing someone who’ve meant so much to me, a life partner for most of my life. I recently realized that I’ll never get over this loss and sorrow. I just need to learn how to live with it, despite it, and remember the beautiful times we’ve shared.

Busan

I augusti välkomnar vi två nya familjemedlemmar. Två smålurviga honkatter från samma kull, redo att hämtas om en och en halv vecka. Jag känner mig glad och nervös på samma gång. En viss känsla av svek brottas med det stora behovet av lite glädje i livet. Jag vet inom mig att jag skulle göra precis vad som helst för att få min Busan tillbaka. Men det går inte. Och jag måste leva med det. Nu längtar jag efter att få ta hand om dessa två små liv – jag har så mycket kärlek att ge.


In August we welcome two new members to the family. Two furry female kittens from the same litter, ready to leave their mother in a week and a half. I feel happy and nervous at the same time. A sense of betrayal is fighting with the large need for some happiness in life. I know within that I would do anything to get my Busan back. But I can’t. And I have to live with that. Now I’m looking forward to care for these two tiny lives – I have so much love to give.

Kittens

Kittens

Kittens

Kittens

 


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

5 responses to “Sommarsysslor och småmissar”

 1. Tina avatar
  Tina

  Först… Grattis till de små liven som ska bo med er! Busan vill att hennes människa ska ha det bra så inte är det nåt svek.. Två bebisar ska ju få bo med bästa matte o husse ju..
  Den där Drops Delighten är jättefin (eller säger man praktisk o lättanvänd? Använde den till teststickningen av Fager..).

 2. marremorr avatar

  Sorg gör så ont, så ont. Men alla fina minnen med Busan kan ingen ta ifrån dig. De finns i ditt hjärta och du kan själv bestämma när du vill plocka fram ett minne och glädjas åt den tid ni fick tillsammans. Så underbart söta de små kattdamerna är. De kan och ska inte ersätta Busan. De är nya små personligheter som du får lära känna och skapa en vardag tillsammans med. Och leva med här och nu, och allteftersom skapa nya minnen att glädjas åt. Kram!

 3. lilirious avatar

  Omg they’re adorable! And how awesome that you guys can sail! It’s always a good way to escape the heat :)

 4. Maj-Len avatar
  Maj-Len

  Hej!

  Å, vad gulliga bilder på era nya småttingar! Lyckan att ha dem kommer att lindra din sorg, men så klart kan de inte ersätta din förlust av Busan. Varje katt är en individ och har en egen personlighet, som vi lär oss uppskatta med åren!

  Kram och tack för att du delar med dej din histore om Busan och om de nya små charmtrollen!

  Ha det så bra, allesammans!

 5. Fiff avatar

  Roligt med två små nya liv! Jag lovar dig att de kommer att hjälpa till i sorgearbetet. Garanterat!
  OCh jag håller med, det är ALLDELES för varmt. Är inte gjord för denna värme alltså… vill ha min hjärna tillbaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *