FO: Gul spetstopp

Lacy cotton top

Lacy cotton top

Lacy cotton top

Kan du tro att det här är ett av de första projekten jag startade när jag började sticka? Halvägs genom framstycket blev det långtråkigt, och den har väntat i en påse i åratal – tills jag tog fram den i våras och äntligen fick den färdig! Inte säker på hur användbar den är, dock… Jag har använd ett okänt bomullsgarn som jag fått från min mor, så den är inte speciellt varm… Och spetsen gör att man behöver ha någonting under, vilket inte gör den speciellt sval heller. Hm. Men, klar är den! 🙂

Mönster från Allt om handarbetes Stickmagasin, July 2011.


Can you believe that this is one of the first projects I started when I began knitting? Halfway through the front I grew bored, and it’s been sitting in a bag for years – until I took it out this spring and finally got around to finishing it! Not sure about how useful it will be though… I’ve used an unknown textured cotton that I got from my mother, so it’s not particularly warm… and because of the lace, you have to wear something underneath, which makes it not very cool either. Hm. Well, it’s done, at least! 🙂

Pattern from a Swedish magazine.


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

One response to “FO: Gul spetstopp”

  1. Fiff avatar

    Den är sjukt snygg! Jag hade använt den nu i höst och matchat den med en snygg kofta över :-).
    Eller så kanske du kan ha en långärmad tröja under?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *