FO: Skimmer wee cardi

Skimmer

Ravelry page

Och här har vi det första resultatet av de härliga garnerna från Nururing Fibers som jag nyss bloggade om. Detta är faktiskt inte den jag stickade på när jag skrev det inlägget – när jag var nästan klar med mitt första försök bestämde jag mig för att jag inte tyckte om det och repade upp allt. Ur askan kom den här lilla koftan som jag kallar Skimmer!

Jag har använd garnet NF Merino DK Singles, i färgerna Robin Egg och Silver Lining – detta är storlek 6 månader och använde exakt en härva av varje färg. Jag insåg för övrigt att det här är min första långärmade babykofta på väldigt länge – man får gå hela vägen tillbaka till början. Är det mitt ogillande att sticka ärmar som jag får skylla på? 🙂 Mönstret blir just nu teststickat i min Ravelrygrupp.

Jag har också riktigt spännande nyheter att berätta, som jag hållit tyst om fram tills nu. Jag kommer återigen att ha med ett mönster i onlinetidningen Knitty! Tjoho! I nästa “Deep Fall”-nummer mer exakt, som jag tror publiceras nu i September. Jag började arbeta med det här plagget redan förra julen, och har gjort två olika verisoner… så jag ser verkligen fram emot att få visa er! 🙂
(Det är inte det enda som händer i September, men det andra får vara hemligt en stund till!)


And here we have the first result coming from the gorgeous yarns from Nurturing Fibers that I recently blogged about. This is actually not the one I was knitting on when I wrote that post, but when I was nearly finished with my first attempt I decided that I didn’t like it and ripped it out. But, from the ashed rose this wee cardigan that I call Skimmer (“shimmer”)!

I’ve used the yarn NF Merino DK Singles, in color Robin Egg and Silver Lining – this is size 6 months, and used exactly one skein of each color. I realized this is my first long sleeved baby cardi in a very long time – I have to go all the way back to the beginning. Is that my dislike of knitting sleeves to blame? 🙂

I also have some really exciting news to tell you, which I’ve kept quiet about until now. I’ll yet again get to publish a pattern in Knitty! Yay! In the next Deep Fall issue, to be exact, which I think is published in September. I started working on that garment already last Christmas, and I’ve made two different versions… so I can’t wait until I can show you! 🙂

Skimmer

Skimmer

Skimmer

Skimmer

Skimmer

Skimmer


by

Tags:

Comments

4 responses to “FO: Skimmer wee cardi”

 1. Emilia avatar

  Så söt kofta! Och grattis till Knitty – kul!

 2. Fiff avatar

  Så fin! OCh grattis!

 3. barbara penatzer avatar
  barbara penatzer

  absolutely adorable

 4. […] är en vuxen version av den lilla koftan Skimmer Mini, är en enkel sömlös  uppifrån och ner-kofta med rundad halsringning och dekorativa […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *