Jade poncho

Reversed poncho

Reversed poncho

Jade

Pixi står inte ut, hon bara måste få tugga lite på mina stickor. Men, titta på den här härligt gröna färgen! Garnet är Madeline Tosh Merino i färgen Jade. Efter att ha maskat av min Follow your arrow-sjal, kom jag över denna poncho som jag verkligen tyckte om formen på. Men, som så ofta med Dropsmönster, så är den stickad nerifrån och upp och i stycken som måste sys ihop. Varför? Det känns inte ens logiskt med den här modellen.

Jag skulle verkligen behöva en bra poncho i garderoben den här vintern. Så, det slutade med att jag helt räknade om mönstret bakifrån, för att göra den uppifrån och ner, och i ett stycke istället. Det var faktiskt riktigt roligt att göra! 🙂
Jag postar mina anteckningar här på bloggen senare.


Pixi can’t stand it, she just needs to chew on my knitting needles. But, look at this lovely green color! The yarn is Madeline Tosh Merino in colorway Jade. After binding off my Follow your arrow shawl, I came across this poncho that I really liked the shape of. But, like so many Drops patterns, it’s worked bottom up and in pieces that needs to be seamed. Why? It doesn’t even feel logic with this model.

I could really need a good poncho in my wardrobe this winter. So, I ended up completely reverse engineering the pattern, making it top down and in one piece instead. That was actually quite fun to do! 🙂
I’ll post my notes here on the blog later.


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

One response to “Jade poncho”

 1. Maj-Len avatar
  Maj-Len

  Hej Madeleine!

  Fina bilder och vackert garn & sticksöm, som alltid. Och vilken söt kissemisse! Ser fram emot ditt nästa blogginlägg.

  Trevligt veckoslut!
  Maj-Len

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *