Korsstygn/Cross stitch – right now?

Cross stitch

Cross stitch

Cross stitch

Så, korsstygnsbroderi har återigen funnit sin väg tillbaka in i mitt liv! Jag pysslade mycket med det när jag var yngre, men det var många många år sedan sist. Men, plötsligt kom lusten över mig. 🙂

Det första projektet jag började var en table i minne av min vackra Busan … avslutade den ganska omedelbart, och nu ska den bara ramas in…  Jag fortsatte direkt från detta lilla broderi till ett ENORMT projekt – fråga mig inte varför, men jag bestämde mig för att starta en bordslöpare som är 2 meter lång. Jag vet att den inte kommer vara klar på många år, men jag tänker på det på något sätt som en blivande familjeklenod. Eftersom väven är så jäkla stor och ivägen, och jag var rädd att fläcka väven genom att hålla i den, så pröver jag för första gången en syram för broderi. Jag var orolig att det skulle vara alltför klumpigt, men det fungerade riktigt bra!


So, cross stitch embroidery has once again found it’s way back into my life! I did it a lot when I was younger, but it has been many many years since last time. But, suddenly the urge fell upon me, and I’m back at it again. 🙂

The first project I started was a memorial piece for my beautiful Busan… finished that one up right away, just need to frame it… and on it went from there! I continued the small piece with a HUGE project – don’t ask me why, but I decided to start a table cloth piece that is 2 meters long. I know I won’t be finished for many years to come, but I think of it somehow as a family heirloom to be. Since the weave is so darn big and was getting in the way, and I was afraid to smudge the fabric by holding it, I decided to for the first time try rolling scrolls for embroidery. I was worried that it would be too bulky, but it worked out really well!

Cross stitch

Cross stitch

I samma inspirationsflöde började jag köpa korsstygnstidningar, vilket jag absolut älskar – och visste så fort jag såg denna kolibri att jag måste börja med den direkt. Klart jag behövde ett mindre projekt bredvid den stora duken! Är inte denna underbar? Det har varit otroligt kul att jobba med, med alla vackra färger, och jag har kommit riktigt långt redan. Fortfarande en del arbete att göra, men det börjar närma sig slutet!


In the same inspiration flow I started to buy cross stitch magazines, which I absolutely love – and knew as soon as I saw this hummingbird that I needed to start it right away. Of course I needed a smaller project besides the massive one! Isn’t this gorgeous? It’s been sooo much fun to work this one, with all the beautiful colors, that I’ve reached really far already. Still some work to do, but it’s definetily getting there!

Cross stitch

Cross stitch

Och, som är projektgalning att jag är, så kunde jag inte låta bli när jag nys om “mystery stitch-alongs. Jag började sent, men är nästan ikapp med det härliga mönstret “Story Time Classics” av The Frosted Pumpkin, där du får en ny del av mönstret varje månad året ut. Vilken fantastisk idé – jag ser fram emot nästa del!


And, being the project hoarder that I am, when I found out about mystery stitch-alongs, I couldn’t help myself. I started late, but have caught up with the lovely piece “Story Time Classics” by The Frosted Pumpkin, where you get a new part of the complete design each month across the year. What a fantastic idea – I can’t wait for the next part!


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 responses to “Korsstygn/Cross stitch – right now?”

 1. Emilia avatar

  Så fina de blir och vilket tålamod du har! Höll också på mycket när jag var yngre!

 2. Elin Grahn P. avatar
  Elin Grahn P.

  Wow, vad du är flitig!!! 🙂 Vilka underbara korsstygnsbroderier, älskar den med kolibrin!! 🙂

 3. Wandervogel avatar

  Hej! I came across your blog over postcrossing!
  You make such nice things ^_____^

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Thank you so much! 😀

 4. Maria Larsen avatar
  Maria Larsen

  Hej Madeleine! Vilket otroligt fint broderi med kolibrin. Jag blev så väldigt sugen på att också göra det. I vilken tidning hittade du det? Vore jättekul att få veta mer vart jag kan hitta det. Och kanske hur det ser ut när det blivit färdigt?

  /Mimmi

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Hej Maria!
   Jag har precis postat det färdiga broderiet, och varifrån mönstret kom, i mitt senaste inlägg! Den var riktigt rolig att göra! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *