FO: Moln cardigan

Moln

När jag tittar på koftorna jag gjort till mig själv, så har jag definitivt en tendens att använda ull och varmare garner. Jag tycker att resultatet oftast blir mycket jämnare än när man använder andra fibrer. Men, jag kan verkligen behöva lite lättare tröjor för den annalkande sommaren… Här kommer den första, stickad i härligt naturfärgad Drops Paris, med öppen front och texturmönster på kanterna. Jag kallar den för Moln! Jag tror att jag använde strax under 8 nystan för en storlek Large.

Som nästa plagg, planerar jag en längre, löst stickad kofta i ett tunnare garn. Frågan är vilket – kanske Drops Muskat, eller Cotton Merino?

Projektsida Ravelry


Looking at the cardigans I’ve finished up for myself, I definitely tend to work in wool and warmer yarns. Often I think the result turns out so much neater than other fibers. But, I’m could really use some more lighter sweaters for the upcoming summer… This is the first one, made in beautifully natural Drops Paris, worsted/aran weight cotton, with an open front and textured edgings. I call this one Moln, which means “cloud” in Swedish! I think I used just under 8 skeins for a size Large.

Next up, I plan to make a longer, loose knit cardigan in a lighter yarn! The question is which – perhaps Drops Muskat, eller Cotton Merino blend?

Project page on Ravelry

Moln

Moln

Moln

Moln

Moln


by

Tags:

Comments

3 responses to “FO: Moln cardigan”

 1. marremorr avatar

  Jättefin!=0) Den ska jag lägga till i min önskelista i kategorin att göra. Jag skulle också behöva något i bomullsgarn, stickar helst i ull annars. Gillar ditt mönster skarpt!

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Tack! Var roligt att höra! 😀

 2. Fiff avatar

  Snygg! Passar ju perfekt till en sommarklänning, som den du har på bilden! Du måste ha många koftor i din garderob 😉 men så är ju koftor det bästa plagget som finns!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *