Verktyg / Tools!

Cross stitch

Cross stitch

Cross stitch

Så, i min nya korsstygns-galanskap, har jag kikat runt överallt – garnaffären, onlineaffärer, Youtube, och för att inte tala om Pinterest. Mycket finns att finna, och så mycket mer än bara nål och tråd!

Först och främst, för att hålla grejorna borta från galna katter, har jag skaffat mig lite fantastiskt fina papplådor. Inte behöver man städa undan något så fint! 🙂


So, in my new cross stitching craze, I’ve been everywhere – the yarn shop, online shops, Etsy, Youtube, and not to mention Pinterest. Lots to find, and there’s much more than just needle and thread.

First, to keep my stuff away from the crazy kitties, I’ve gotten myself some absolutely gorgeous cardboard boxes. No need to put away something that looks that nice! 🙂

Cross stitch

Cross stitch

Jag har också skaffat mig själv några syramar. Det går långsammare att arbeta på en sådan här, men det har andra fördelar – det skyddar väven, ser väldigt trevligt ut, och du kan växla hand så du inte arbetar med samma hela tiden. Bra för mig, eftersom mina axlar lätt börjar protestera. Jag börjar faktiskt föredra att brodera på det här sättet, framför att hålla i väven som jag alltid gjort .


I’ve also gotten myself some rolling scrolls. I’m making slower progress working this way, but it has it’s own advantages – it protects your work, looks very appealing, and you can switch around your hands so that you’re not working with the same one all the time. Good for me, since my shoulders easily starts to protest. I’m actually starting to enjoy this way of cross stitching more than the way I’ve always done it, by just holding the fabric.

Cross stitch

Och, jag använder också den här mojängen! Det är ett bordstativ för målardukar, men fungerar hur bra som helst för att hålla mönster bredvid en i soffan. Den är ivägen ibland, men jag måste tänka ergonimiskt framför allt – det är väldigt dåligt för nacken att böjas ner hela tiden, så denna håller saker och ting på rätt höjd!


And, I’m also using this thingy! It’s actually a table stand for a painting canvas, but it works really wall to hold my patterns next to me on the sofa. It does get in the way now and then, but I need to think about ergonomy before anything else – it’s really bad for the neck to be bent down all the time, so this keeps things at the right level!

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *