FO: Cardigan

Cardigan

Jag hade tre nystan Malabrigo Worsted i den underbara färgen Jewel Blue – tre härvor räcker precis till en liten kortärmad kofta! Jag har använt mitt eget mönster Skimmer som bas, och gjort en enkel slätstickad kofta med resårkanter. Den här har varit färdig i flera månader, men har inte blivit fotograferad förrän nu.

Knapplaceringen var ett experiment som kändes klyftig för stunden, men som inte fungerade så bra – tyget öppnar sig för mycket mellan varje par. Men, den går alldeles utmärkt att bära öppen eller knäppt i toppen, vilket är det vanligaste för mig. 🙂


I had tre skeins of Malabrigo Worsted in the wonderful colorway Jewel Blue – tre skeins is just enough for a small short sleeved cardi! I’ve used my own pattern Skimmer as a base, and made a simple stockinette cardi with ribbed edgings. This one has been finished for months, but never got photographed until now.

The button placement was an experiment that didn’t turn out too well – the fabric gapes too much between each pair. But, it’s fine to wear open or buttoned at the top, which i normally do. 🙂

Cardigan

Cardigan


by

Tags:

Comments

2 responses to “FO: Cardigan”

  1. Fiff avatar

    Det var verkligen en vacker blå färg! Och jag ser att du har införskaffat riktigt snygg förvaring till broderitrådarna 🙂 Fint sällskap också ♥

  2. Louise avatar

    Very cute!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *