Viajante

För att motverka bristen på handarbetsglädje som jag hade för några veckor sedan, lade jag upp för en helt bunt nya projekt. Ett av dem var Viajante, en ponchoaktig sjal/wrap av Martina Behm (a.k.a Strickmich). Jag blev fullständigt förälskad för länge sedan i de underbara versioner som Flowermouse har gjort, bland annat i rött, orange och grönt. Jag vill ha mina egna, gärna i många olika färger!

Just nu stickar jag glatt på en i korallröd Malabrigo Lace. Det är första gången jag gör ett slätstickat projekt i så pass tunt garn, och jag vet att det kommer ta en evinnerlig tid – hur kan jag fortfarande vara på den första av fyra härvor, trots att jag tycker jag kommit så lång? Förvånansvärt nog har det varit ganska avkopplande stickning hittills – det stickade tyget blir väldigt lätt och härligt. Vi får väl se hur det känns när varven blir längre. 🙂

Lite pärlor piffar upp tillvaron!


To counter the lack of crafting enthusiasm I felt a few weeks ago, I cast on for a whole bunch new projects. One of them was Viajante, a poncho-ish shawl/wrap by Martina Behm (a.k.a. Strickmich). I’ve been so in love with Flowermouse’s beautiful versions, for exampel in red, orange and green. I want my own, in several different colors!

Right now I’m happily knitting away on a coral red one in Malabrigo Lace. It’s my first time stockinette knitting a project in such thin yarn, and I know it’s going to take forever – how can I still be on the first of four skeins, despite knitting so much already? It’s surprisingly relaxing knitting though, and the knitted fabric is light and lovely. We’ll see how it feels when the rows turns longer. 🙂

Some beads to make it extra fancy!

Viajante

Viajante


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

7 responses to “Viajante”

 1. […] bilder på min korallrosa Viajante! Jösses, dessa härvor med Malabrigo lace varar för evigt. Jag är jätteförtjust i känslan i […]

 2. Catrine Jonsson avatar
  Catrine Jonsson

  Hej!

  Jag håller just nu på med min viajante och det är första gången jag ska sticka utefter mönster och skulle behöva lite hjälp! Skulle du kunna tänka dig att svara på några frågor?

  Med vänlig hälsning, catrine

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Absolut, jag kan se om jag kan hjälpa 🙂

   1. Catrine Jonsson avatar
    Catrine Jonsson

    I början står det ju:

    Row 3: kfb, k to marker, m1, slm, k1, slm, m1, k to last stitch, kfb.
    Row 4: knit.
    Repeat Rows 3 and 4 until total stitch number is 167 or the long
    side of the triangle is almost your head circumference (mine has
    54 cm) or the desired size of the neck opening (please be aware
    that a bigger opening reduces the total wingspan and makes it
    more difficult to use it as a hood).

    kommer detta bli längden på “svansen” eller har jag tänkte helt fel då? Tycker den i sånt fall blir hemskt kort på längden om jag ska utgå från mitt huvudmått.

    Jag använder 3mm stickor och sen kommer jag byta till 3,5mm rundsticka.

    Mvh, Catrine

    1. madeleine avatar
     madeleine

     Nu vet jag inte riktigt vad du menar med svansen, tyvärr. Du kommer sticka starten som en vanlig trekantssjal. Då kommer du få två kortare sidor som bildar en spets, där du har maskor på stickorna. Den 3e sidan är sedan själva huvudöppningen, och behöver nå runt huvudets omkrets.

     1. Catrine Jonsson avatar
      Catrine Jonsson

      Okey då vet jag 🙂
      Är det rätstickning på hela eller är det slätstickning?

     2. madeleine avatar
      madeleine

      Rätsticknng på första trekanten, slätstickning på kroppen när du stickar runt. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *