Mystery cardigan pattern: Regn!

Regn Mystery Cardigan

Regn Mystery Cardigan

I december förra året fick jag en idé till en ny vuxenkofta – och när jag väl kom igång insåg jag att detta faktiskt skulle vara en bra mysteriemönster! Jag kom till och med så långt att jag teststickade mönstret, men sedan föll hela projektet lite i glömska.

Tills nu! Jag har bestämt att det är dags att äntligen få ut mönstret, och jag kommer att publicera ledtrådarna gratis här på bloggen! Förhoppningsvis kommer några av er tycka att det är roligt att ge detta ett försök – det är det viktigaste skälet till att jag gör mönster, trots allt, för att andra stickare ska ha glädje av dem!

Det kommer naturligtvis finnas Knit-A-Long diskussionstrådar i Yarn-Madness Ravelrygrupp där du kan chatta, dela och visa upp dina framsteg!

Kort info om mysteriet

Varje ledtråd kommer att publiceras på engelska och svenska.

Regn stickas uppifrån och ned och i ett stycke, med lite tjockare garn (ca 80-100 meter per 50 gram) – vilket gör detta till en bra plagg för höst och vinter. Det är ett bra tillfälle att leka med lite färger, men kan även stickas med bara en eller två. Passformen är åt det lösare hållet – förslagsvis samma eller något större än ditt bystmått. Ärmar är fullängd, men det är naturligtvis upp till personlig preferens. Och inte minst; hela plagget stickas med rätstickning, så inte en avig maska inom synhåll!

Mönstret kommer att publiceras i fem olika ledtrådar, som börjar nästa vecka på fredag den 18 september. Gör en svanhopp i antingen stash eller garnbutik genast! Jag hoppas att detta kommer att bli ett rolig mysterium för många att roa sig med! Dela gärna detta med andra stickare, så att ännu fler kan vara med! 🙂

Mer information och en Ravelry mönstersida kommer att publiceras senare i dag, så håll utkik!


Last December I got an idea for a new adult cardigan design – and when I got to it, I realized that this one actually would be a good mystery pattern! I even got so far as to have the pattern test knitted, but after that I sort of forgot about it all.

Until now! I’ve decided it’s time to put the pattern out there, and I’ll be publishing the clues for free here on the blog! Hopefully a few of you will enjoy giving this a try – that’s the main reason I’m making patterns, after all, for other knitters to enjoy them!

There will of course be Knit-A-Long threads in the Yarn-Madness Ravelry group where you can chat, share and show off your progress!

Short info about the mystery

Each clue will be published in English and Swedish.

Regn is worked from the top down and in one piece, using worsted or aran weight yarn – making this a good wardrobe piece for autumn and winter. It’s a good opportunity to play around with colors a bit, but can also be worked using just one or two. The fit is relaxed – preferably the same or slightly larger than your actual bust circumference. Sleeves are full length, but this is of course up to your personal preference. And not to forget – the whole garment is worked in garter stitch, so not a purl stitch in sight!

The pattern will be published in five different clues, starting next week on Friday the 18th of September. Make a swan dive into either stash or yarn store right away! I hope this will be a fun mystery for many to enjoy! Please share this with other knitters, so even more can share the fun! 🙂

More specific info, as well as a Ravelry pattern page will be posted later today, so keep an eye out!


Posted

in

, , , , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *