FO: Flower cardigan

Nöjd med min Flower cardigan, men inte nöjd med garnet! Då jag stickar löst, har jag problem med att vissa garner inte stickas upp snyggt i sin “tilltänkta” masktäthet. Drops Merino Extra Fine är ett av dem, så det är typiskt att jag använde det garnet just här. Det syns i de slätstickade partierna, där vissa varv är lösare och ger en lite randig effekt. Ingen kris såklart, men det irriterar mig, och får tyget att kännas lite för sladdrigt. Det slutade med att jag lade upp för en till i ett tjockare garn så fort den första blev klar!


Happy with my Flower cardigan, but not happy with the yarn! As a loose knitter, I have issues with some yarns knitting up well at the “intended” gauge. Drops Merino Extra Fine is one of them, so it’s typical I used it for this project. You can see it in the stockinette sections, some rows being looser and making it look striped. It’s not a crisis of course, but it bugs me, and it makes the fabric feel too flimsy. I ended up casting on for another one in a thicker yarn as soon as this one was finished!


Posted

in

, , , , ,

by

Tags:

Comments

5 responses to “FO: Flower cardigan”

 1. […] gillade verkligen det invecklade mönstret till min Flower cardigan, men var inte alls nöjd med mitt garnval. Bestämde mig för att lägga upp för en andra, denna […]

 2. Mirri avatar
  Mirri

  Har samma problem med ojämna varv. Ser det bättre ut om man blockar? Rädd för att göra det.

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Det ser bättre ut, men syns fortfarande enligt mig. Jag är dock kräsen

 3. […] andra Flower cardigan färdigställd! Stickade lite ojämnt på min första och lade upp för en till med tjockare garn. Här i Malabrigo Rios i underbara färgen […]

 4. […] Keeping this sleeping baby warm and cozy: Flower cardigan! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *