Julia’s Flower Tunic

IMG_3230
IMG_3235
IMG_3236
IMG_3239

I’ve crocheted myself to a bad inflammation in my shoulder… It’s so darn depressing, and absolutely not the way I had planned to end my summer holidays. How to pass the days when suddenly everything hurts? I’m feeling really sorry for myself, I can tell you! xP :@

Despite that, crazy as I am, I’m working for small periods on a completely new project. Got the inspiration from this lovely tunic I found on Maria’s blog Sån’t som gör mig glad (“What makes me happy”), and I really like the idea! A perfect way to use all those lovely fabrics you might have in your stash. This is actually a way too small dress that I found and butchered – I’m very pleased to create something I can use from the lovely fabric!
The pattern I’m using, “Julias Flower”, is found here – I only work with the first three rounds. Using yarn from Garnstudio/Drops: Muskat and Cotton Light, and hook size 4,5 mm.
***
Jag har virkat mig själv till en ordentlig inflammation i axeln… Det är så fruktansvärt deprimerande, och absolut inte hur jag hade tänkt avsluta sommarlovet. Hur får man dagarna att gå när plötsligt precis allting gör ont? Jag tycker riktigt synd om mig själv, kan jag säga er! xP :@
Trots detta, galen som jag är, så arbetar jag i korta stunder med ett helt nytt project. Fick inspirationen från denna härliga tunika som jag hittade på Marias blogg: Sån’t som gör mig glad, och jag gillar verkligen idén! Ett perfekt sätt att få användning för vackra tyger man har liggande. Det här är faktiskt en alldeles för liten klänning som jag fann och slaktade – är riktigt glad över att använda det vackra tyget till någonting jag kan använda!
Mönstret jag använder, “Julias Flower”, hittar du här – jag arbetar bara med de första tre varven här. Använder Drops Muskat och Cotton light, samt virnål 4,5 mm.

Posted

in

by

Tags:

Comments

8 responses to “Julia’s Flower Tunic”

 1. Virkhörnan avatar

  Nää va tråkigt för dig! Krya på dig! Ser ut att bli fint det du gör.

 2. Virkhörnan avatar

  Nää va tråkigt för dig! Krya på dig! Ser ut att bli fint det du gör.

 3. Maria avatar

  Nämen så roligt att du gillade min idé! Det blir jättefint med de färgerna på rutorna, till ditt tyg. Trist att du har fått inflammation i axeln! Det verkar som om vi stickare/virkare drar på oss en del åkommor. Men man vill ju hålla på…..
  Hoppas att det ger med sig snart.
  Sköt om dig!
  Maria

 4. Marita avatar

  äsch då..tråkigt med sjuk axel. brukar få det ibland själv också..man är så ivrig och virkar massor.
  ~marita~

 5. Fiff avatar

  Blä, va jobbigt det är när det gör ont! Jag har också haft början till inflammation i axeln några gånger, o det går ju inte att virka! Blä för det. Kramar

 6. Luna D Sign avatar

  Fina saker du virkar. Axelproblem är inte att leka med…illa illa!
  Tänkte passa på att meddela att jag just nu har en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
  Kram Malin

 7. Luna D Sign avatar

  Fina saker du virkar. Axelproblem är inte att leka med…illa illa!
  Tänkte passa på att meddela att jag just nu har en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
  Kram Malin

 8. Annette avatar

  Hej galna virkoholic. Då är vi två med virkinflammation. Var försiktig. Jag kände av värk men fortsatte virka ändå eftersom jag inte tog det så allvarligt och sen blev det krisont. Nu har jag tvingats sluta virkningen sedan 7 veckor tillbaka och vet inte när jag kommer att kunna ta upp virknålen igen. Det tar lååååångt tid att återhämta sig efter en inflammation.

  Hur som helst, kul blogg. Hittade hit genom Karin aan de haak. Toppenfina grejjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *