Pattern confusion…

Any nice knitter who can explain this part to me? Pretty please? 😀

I’m feeling confused over this mitten pattern, and I bet it’s actually really easy. Maybe I’m just too tired. Anyway, exactly how is the thumb hole created? The patterns I’ve knitted before you simply remove a bunch of stitches and save for later. Hmpf.

 

***

 

Någon duktig stickare som kan hjälpa mig lite grann? Snälla? 😀

Känner mig lite konfunderad över ett vantmönster – det är säkert väldigt enkelt egentligen. 🙂 Jag kanske är för trött. I vilket fall, exakt hur skapar man hålet för tummen? I de mönster jag stickat innan flyttar man helt enkelt bort en del maskor för att sticka senare. Hmpf.

 

 

Round 33: Work in pattern to indicated thumb placement; k 12 sts indicated by red box using waste yarn; slip these sts back to left needle, then work them again, using MC and CC in pattern as set; continue in pattern to end of round.

Work Rounds 34-80 of chart, decreasing as shown. When all rounds have been completed, 12 sts remain. Break MC.

THUMB
Carefully remove waste yarn from thumb sts, placing resulting live sts on needles. There will be 24 sts: 12 sts each above and below thumb hole.

———————————————————————————————

Update.

I think I get it. Maybe. We’ll see. 😀


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Pattern confusion…”

  1. Veronica avatar

    Jag brukar bara sticka i en annan garnstump där tummen ska vara och sen när vanten är klar så pillar man bort den och fångar upp maskorna plus några till på sidorna så att det inte blir några stora hål runt tummen när man stickar den…. hm… förstog du nånting av det där? =D

  2. Emma avatar

    Hm. Jag tror att det innebär att du, när du kommer till den punkt dr du ska börja sticka tummen, byter till en stump av ett annat garn och stickar “tummaskorna” med den tråden. När de maskorna är sticka flyttar du tillbaks dem till vänstra stickan, och stickar dem sedan “igen” fast med det riktiga garnet. Sedan fortsätter du enligt mönstret, och när du sedan ska sticka tummen gör du som Veronica skrev.

    Hoppas det funkar!
    Kram Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *