FO: Leksak Lady tunic

Lady Leksak

Och här har vi den! Leksak Lady, en tunika i vuxenstorlekar. Jag har tidigare gjort ett mönster för bebis- och barnstorlekar, som du kan hitta här.

Ravelrysida

***

And here it is! Leksak Lady, a tunic in adult sizes. I’ve previously made a pattern for baby and child sizes, which you can find here.

Ravelry page

Lady Leksak

Tidigare kallade jag den för Lady Leksak, men nu kastar jag om orden (jag insåg att det i princip kunde översättas till sexleksak, haha!). Nu matchar namnet de mindre plaggen bättre.

***

Before I called it Lady Leksak, but I’m throwing the words around (I realized that translated it would sort of mean “sex toy”, haha!). Now the name will better match the smaller looks.

Lady Leksak

Lady Leksak

Garnet jag har använt är Madeline Tosh Merino, ett worsted weight entrådigt merinogarn i färgen Candlewick. (Finns att köpa hos Garnkorgen.) Först tyckte jag att det var aningen för mycket grönt i den gula färgen, men skiftningarna är så fantastiskt fina och garnet så mysigt att man inte kan vara annat än glad när man arbetar med det.

***

The yarn I’ve used is Madeline Tosh Merino, a worsted weight single ply merino yarn in the color Candlewick. First I thought there was a bit too much green in the yellow, but the smooth color shifts are so beautiful and the yarn so lovely, that you can’t be anything other than happy working with it.

Lady Leksak

Inspirerad av en av mina teststickare till barnversionen, har jag lagt till alternativet för en virkad spetskant på ärmar och kropp. Det är något jag inte testat med mina mönster tidigare, men definitivt något jag kommer göra igen – det var riktigt roligt, och jag gillar verkligen resultatet! Det gjorde mig också riktigt sugen på mer virkning. Men, om man inte kan virkar, så fungerar det precis lika bra med rätstickade kanter!

***

Inspired by on of my test knitters of the child version, I’ve added the option of a crochet trim to sleeves and body. It’s something I’ve not done on my patterns before, but I’ll definitely do it again – it was so much fun, and I really like the result! It also really got me in the mood for more crocheting. But, if one doesn’t know how to crochet, garter stitch edgings works just as fine!

Lady Leksak

Lady Leksak

Tunikan är stickad sömlöst, uppifrån och ner (som vanligt). Kroppen stickas först, följt av det rätstickade framstycket och ärmarna. Det gick förvånansvärt fort för mig att sticka den här, runt två veckor. Jag funderar redan på att lägga upp för en ny, kanske i blandade restgarner!

***

The tunic is worked seamlessly from the top down (as usual). The body is worked first, followed by the garter front section and the sleeves. It took a surprisingly short time to finish this, around two weeks. I’m already thinking about casting on for another one, perhaps in mixed scrap yarns!

Lady Leksak

Just nu blir mönstret teststickat, och det kommer vara klar i slutet av maj. Jag är så nöjd med den här att jag kommer hålla en knit-a-long för den i min Ravelry-grupp, med start i Juni. Om du vill få reda på när mönstret finns tillgängligt är det bara att säga till, eller posta i den här Ravelry-tråden. Jag hoppas att ni tycker om den!

***

I’m having the pattern test knitted right now, and it’ll be finished at the end of May. I’m loving this one so much, that I’ll hold a KAL for it in my Ravelry group, starting in June. If you’d like a message when the pattern is finished, just let me know, or make a post in this Ravelry thread. I hope you’ll like it!

Lady Leksak sketch


by

Tags:

Comments

8 responses to “FO: Leksak Lady tunic”

 1. marremorr avatar

  WOW! Supersnygg! En sån vill jag sticka! Hurra!!=0)

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Tack! Vad roligt att höra! 😀

 2. ~M~ avatar

  du är så jättefin i den!!

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Tack så mycket! 😀

 3. Annika GW avatar

  Mycket fint upptill på koftan med det sammanstickade partiet. Du har också lyckats med att få ett väldigt fint fall och rörelse i plagget! / Annika

 4. Saraspyssel avatar

  Åh, den är ljuvlig!! Jag är sugen på en knit-a-long… Vad är det för tjocklek på stickorna? Du får väldigt gärna säga till mig när mönstret är klart! Jag har ett Ravelry-konto, men är dessvärre inte så aktiv där än.

 5. Catarina avatar

  Den är verkligen supersnygg!!! Du har lyckats igen :)

 6. Elin Grahn P. avatar
  Elin Grahn P.

  Wow, så underbart snyggt plagg, älskar färgen oxå!!! Måste även berömma bilderna, du ser ut som en skogsälva:) *kram*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *