Krydda cardigan

Wow! Det har varit en så fin respons på mina Krydda som publicerades i Knitty igår! Jag har sett massor av Ravelryfavoriter och -queues, gillande på Facebook och snälla kommentarer från underbara människor. Det gör mig så rackarns glad! : D

Jag har lagt en hel del arbete på detta mönster (med fantastisk hjälp av några härliga teststickare, förstås!), och jag har varit tvungen att sticka upp den två gånger när min ursprungliga garnval inte funkade för Knitty . Det var en besvikelse, när man tror att man är klar. Men i slutändan så gillar jag min andra lila version ännu bättre än den första jag gjorde, så hurra för det!

Här kan du se den andra verrsionen! Den plommonlila i mönstret är stickad i garnet Max från Lisa Souza, färgen Blackbewwie. Den röda här är stickad i Drops Big Merino.

Koftan stickas sömlöst och uppifrån och ner, med växande spetspaneler som tar över efter V-ringningen. Jag har försökt att arbeta med intressanta linjer i kontrasten mellan slätstickning och spets. Jag tycker att det fungerade riktigt bra. Jag längtar efter att få se vad folk gör av detta mönster!

Mönstret på Knitty
Ravelrysidan


Wow! There has been such a great response to my Krydda that was published in Knitty yesterday! I’ve seen lots of Ravelry favorites and queues, Facebook likes, and nice comments from lovely people. That makes me so darn happy! 😀

I’ve put quite a lot of work into this pattern (with the amazing help of a few awesome testers, of course!), and I’ve had to knit it up twice since my original yarn choice didn’t work out for Knitty. That sure was a bummer, when you think you’re finished. But in the end, I like my second purplish one even better than the first I made, so yay for that!

Here you can see my second version! The plum purple one in the pattern is made in the yarn Max from Lisa Souza, colorway Blackbewwie. The red one here is worked in Drops Big Merino.

The cardigan is worked seamless and from the top down, with growing lace panels that take over after the V-neck. I’ve tried to work with interesting lines in the contrast with the stockinette and the delicate lace. I think it worked out really well. I can barely wait to see what people make from this pattern!

Knitty pattern
Ravelry page

Krydda

Krydda

Krydda

Krydda


by

Tags:

Comments

7 responses to “Krydda cardigan”

 1. Emilia avatar

  Supersnygg både i rött och lila!

 2. marianne lundholm avatar
  marianne lundholm

  hej, vill sticka din kofta krydda, o det genast, varför dög inte merinon för, jag tänkte köpa det nu, har inte tid å vänta på garnet du böt till,

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Hej Marianne! Inget fel alls på merinon, men den finns inte tillräckligt tillgänglig internationellt för att fungera för tidningen!

 3. Barbro avatar
  Barbro

  Hej!

  Din tröja är så supersnygg vill göra på en gång men är vansinnigt dålig på engelska :-(. Kommer du översätta mönstret till svenska?

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Hej Barbro!
   Javisst, jag kommer översätta mönstret så fort jag får lov, framåt December. 🙂

 4. Birgitta Kullberg avatar
  Birgitta Kullberg

  Gillar verkligen din kofta “Krydda” jättemycket, men tyvärr klarar jag inte engelska mönster. Undrar om du har kommer att översätta den till svenska, snälla. Skulle gärna betala för mönstret. Med vänlig hälsning, Birgitta

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Hej Birgitta!
   Jag kommer lägga ut en svensk översättning på bloggen i December! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *