Glaciär & fluff

Glaciär

Glaciär

När jag handlar garn brukar jag av någon anledning ofta beställa 3 stycken härvor av en färg. Kanske är det en osynlig prisgräns just där, som är lite motig att komma över? Så, vad kan man göra för skoj med denna mängd garn? Kanske är det dags att börja fundera över vad man vill handarbeta inför vintern, och diverse julklappar! Jag tror jag kommer slå på stort på mössor i år!

Här är en liten varm kofta på gång i finfin blå Malabrigo Worsted – färgen heter Bobby Blue. Midjelång och kortärmad, så räcker det rätt bra med tre härvor. Nu har den fått både knappband och ärmar, så det är bara blockningen som väntar. Att blocka har blivit betydligt knepigare sedan man fått in två vilda småmissar i huset!


When I shop for yarn, I tend for some reason to often order 3 skeins of a color. Maybe there is an invisible price limit there, that is somewhat difficult to traverse? So, what fun things can you create with this amount of yarn? Perhaps it is time to start think about what you need this winter, and of course the Christmas gifts! I think I’ll go wild on the hat department this year!

Here is a small warm cardigan in progress, in lovely blue Malabrigo Worsted – colorway Bobby Blue. Waist length and short sleeved, and 3 skeins was just enough. Now I’ve worked the button bands and sleeves as well, so only blocking awaits. Blocking has become much more tricky since we got two small wild kittens in the house!

Drops yarn

Drops yarn

Vid senaste besöket i garnaffären hade även de nyaste Dropsgarnerna kommit in, och självklart måste dessa testas – här ser ni Air, och den tjockare Cloud! Aningen dyrare än deras andra märken, men det märks att de inte snålat in på kvalitén denna gång. Supermjukt och härligt! Planen just nu är att förvandla det grå garnet till en Dragon Watcher’s Hood.


At my last visit to my LYS they had the newest Drops yarn in stock, and of course I need to try them out – here you can see aran weight Air, and super bulky Cloud. Slightly more expensive than their other brands, but they really haven’t been cheap with the quality this time. Super soft and lovely! The plan is to turn the gray yarn to a Dragon Watcher’s Hood.

 

 

 


Posted

in

, , , ,

by

Comments

One response to “Glaciär & fluff”

  1. Emilia avatar

    Härlig färg på koftan och garnen ser härliga ut, jag måste nog ta mig till en garnaffär för att klämma lite 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *