Arm knitting

Arm knitting

Det här var otroligt kul! Efter att ha fått nys om den här videon som visar hur man stickar på armarna, ville jag göra ett försök med en gång. Efter att ha kikat omkring kunde jag inte hitta något garn tjockt nog, så det slutade med att jag grabbade alla blå nyanser jag hittade bland restgarnerna. Jag gillar effekten, faktiskt!

Nu när jag är klar ser jag att jag borde gjort “tråden” ännu tjockare, för att ge tyget lite mer stabilitet – det är lite för löst. Du behöver mer garn än du tror! Ett jättebra sätt att använde upp lite garner man har liggande och inte har lust att använda till något annat. Jag använde kanske 7 eller 8 trådar av blandade tjocklekar. Jag kommer försöka igen, och göra en tjockare och mysigare!

Varning – när du väl har börjat kan du inte precis göra mycket annat förrän du är klar. 😉 Men det tar inte så lång tid! Jag hade jättekul när jag gjorde den här, ett härligt experiment!


This was so much fun! After coming across this video showing how to arm knit a cowl, I wanted to give it a try right away. After some looking around I couldn’t find a yarn thick enough, so I ended up grabbing all the blue hues from my stash of small scrap yarns. I really like the effect, actually!

Now when I’m done, I see that I should have made the “tread” even thicker, to give the fabric some body – it’s a bit too flimsy. You’ll need a lot more yarn than you think! A good way to use up lots of yarn that you have laying around and not really want to use for anything else. I used maybe 7 or 8 threads in this. I’ll try again, this time making it even thicker so it’ll be really squishy and nice.

Be warned – when you start, you can’t really do anything else until you’re done! 😉 It doesn’t take long, though! I had so much fun doing this, a great experiment!

Arm knitting

Arm knitting

Arm knitting


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 responses to “Arm knitting”

 1. tina avatar
  tina

  Du skulle ju kunna tova ihop det lite, är du tuff så kan du ju slänga in det i tvättmaskinen.

  1. madeleine avatar
   madeleine

   Intressant idé!!

 2. Annika GW avatar

  Oj, oj, oj, så kul!!!! Nu blev jag inspirerad! Måste leta garn! / Annika

 3. Fiff avatar

  Verkar ju faktiskt lite kul ändå 🙂 Snygga blå effekter du fick till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *